Nieuws

Credentials

Quorum adviseert Projective bij haar overname van Mastermind Consulting

Quorum Law is trots Projective te hebben geadviseerd en bijgestaan bij de overname van Mastermind Consulting. Projective sluit hiermee haar tweede deal in twee maanden.::projective is een technologiebedrijf dat zich exclusief richt op de financiële sector. Haar expertise bestrijkt de gehele waardeketen van strategie, innovatie, operationele verandering en complexe bedrijfs- en technologietransformaties.Mastermind Consulting is actief in Nederland en heeft een brede ervaring in organisatieversnelling, strategie, consulting en digitale transformatie in de pensioen- en verzekeringsbranche.
Lees meer
Credentials

Quorum assisteert Van Moer Logistics bij de kapitaalinjectie van 12,5 miljoen EUR

Van Moer Logistics is één van de Belgische marktleiders op vlak van transport over land en water. Met de kapitaalinjectie van 12,5 miljoen euro door Ackermans & van Haaren, werkt zij verder aan haar groei. Van Moer Logistics realiseerde een omzet van 186 miljoen euro in 2020 en een EBITDA van 13,4 miljoen Euro. Quorum was verheugd om Van Moer Logistics en haar aandeelhouders te begeleiden bij deze kapitaalinjectie. Meer info: https://www.vanmoer.com/blog/ackermans-van-haaren-invests-in-van-moer-logistics
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert Induver in het kader van de transactie met Adviceplus

10/05/2021

Induver is één van de toonaangevende risicoadviseurs en onafhankelijke verzekeringsmakelaars in België, met een focus op middelgrote ondernemingen. Induver werd opgericht in 1990 en telt nu ongeveer 120 medewerkers. De groep heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Hasselt. De bankactiviteiten en de verzekeringsactiviteiten van Adviceplus werden (partieel) afgesplitst naar Induver Brussel (een nieuwe vennootschap), waarna Induver Antwerpen de meerderheid van de aandelen van Induver Brussel verworven heeft. Met deze transactie voegt Induver een nieuwe onderneming toe aan haar portfolio. Quorum was dan ook verheugd Induver bij te staan in het kader van deze transactie. Meer informatie vindt u op: https://www.adviceplus.be/.
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert Visma bij de overname van Syneton

28/04/2021

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. We zijn actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12 500 medewerkers, 1 miljoen klanten en een netto-omzet van ruim €1.741 miljoen EUR in 2020, is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Syneton ondersteunt accountants en bedrijfsrevisoren met flexibele kantoorbeheersoftware. Quorum was verheugd om Visma bij te staan bij deze transactie. Klik hier voor meer informatie.
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert Manuport Logistics bij de overname van Continental Worldwide Logistics

14/04/2021

Manuport Logistics is een expeditiebedrijf gevestigd in Antwerpen. Door de overname van Continental Worldwide Logistics vergroot Manuport Logistics haar aanwezigheid in Zuid-Europa en breidt zij haar freight forwarding diensten uit. Deze overname kadert in de globale ontwikkelingsstrategie van Manuport Logistics, die bestaat uit de uitbreiding van haar wereldwijd kantorennetwerk met als doel om haar dienstverlening naar internationale klanten te verbeteren. Quorum was verheugd Manuport Logistics te begeleiden bij deze overname die de positie van Manuport Logistics als leidendgevend forwarding bedrijf heeft versterkt.
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert Unifiedpost Group bij de overname van Crossinx

13/04/2021

Unifiedpost Group is een Belgische beursgenoteerd fintech-bedrijf dat een veilig, cloud-gebaseerd platform aanbiedt dat geautomatiseerde bedrijfsfuncties mogelijk maakt. Door de overname van Crossinx, treedt Unifiedpost Group toe tot de Duitse markt en bij uitbreiding de DACH-regio en Hongarije. De diensten van Crossinx zijn zeer complementair met de technologie van Unifiedpost Group. Dankzij deze overname kan Unifiedpost Group nu volledige order-to-cash en procure-to-pay diensten aanbieden aan kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Door deze overname krijgt Unifiedpost Group toegang tot 350k bijkomende KMO's. Quorum was verheugd Unifiedpost Group te begeleiden bij deze overname die de positie van Unifiedpost Group als toonaangevend Europees fintech-bedrijf heeft versterkt.
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert de aandeelhouders van Paletco NV met de verkoop aan Foresco Packaging NV

23/03/2021

Quorum adviseerde de aandeelhouders van Paletco NV bij de verkoop aan Foresco Packaging NV (een onderdeel van de Foresco Group). Paletco NV is een toonaangevende producent van op maat gemaakte palletten, kisten en kratten. De Foresco Group is marktleider in de Benelux in de productie van op maat gemaakte palletten, houten kisten, kratten en industriële kartonverpakkingen. De groep levert ook inpakdiensten. Dankzij de overname van Paletco NV groeit de omzet van de Foresco Group naar EUR 150M en verstevigt de groep haar positie als belangrijkste aanbieder van pallets en op maat gemaakte verpakkingen in hout en karton in de Benelux. Daarnaast zullen optimalisaties worden onderzocht op gebied van aankoop, productie en bedrijfsprocessen. Gezien de toeleveringsproblemen in de huidige houtmarktsituatie betekent het de overname voor de klanten van Paletco NV en de Foresco Group opnieuw weer meer leverzekerheid. Quorum was verheugd om de aandeelhouders van Paletco NV bij te staan bij deze transactie. Lees hier meer over in het volledige persbericht.
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert Unifiedpost Group bij de overnames van Sisitema Efactura en Digithera

19/03/2021

Unifiedpost Group is een Belgisch beursgenoteerd fintech-bedrijf dat een veilig, cloud-gebaseerd platform aanbiedt dat geautomatiseerde bedrijfsfuncties mogelijk maakt. Door middel van de overnames van Sisitema Efactura en Digithera breidt Unifiedpost Group zijn klantenbasis in Spanje en Italië uit en biedt het mogelijkheden tot cross- en upselling. De Spaanse onderneming Sistema Efactura biedt een volledig digitaal facturatie-ecosysteem voor bedrijven en overheidsdiensten om hun kosten te verlagen, hun efficiëntie te verhogen en de veiligheid te verbeteren door middel van naadloze toegang tot betalingen en financiering. De Italiaanse onderneming Digithera biedt een platform voor elektronische facturering aan bedrijven die aan hun Italiaanse (elektronische) factureringsverplichtingen willen voldoen. Dankzij deze overnames betreedt Unifiedpost Group de Spaanse en Italiaanse markt en krijgt zij toegang tot 85k bijkomende KMO's. Quorum was verheugd Unifiedpost Group te begeleiden bij deze tweede golf van overnames die de positie van Unifiedpost Group als toonaangevend Europees fintech-bedrijf hebben versterkt. Klik hier voor meer informatie.
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert Van Moer Logistics met de overname van Trimodal Terminal Brussels NV

08/03/2021

Trimodal Terminal Brussels NV heeft een concessie op de containerterminal van de Haven van Brussel met een oppervlakte van 17.100 m², een kade van 235 meter en een treinverbinding. Trimodal Terminal Brussels NV biedt een "deur-tot-deur" containervervoerdienst aan via de waterwegen en het spoor, alsook alle aan containers gerelateerde diensten. Van Moer Logistics is één van de Belgische marktleiders op vlak van transport over land en water. Met de overname van 100% van de aandelen van Trimodal Terminal Brussels NV voegt Van Moer Logistics een nieuw bedrijf toe aan haar portefeuille, waardoor Van Moer Logistics zich verder toelegt op de binnenvaart en exploitatie van diverse terminals en kades. Quorum was verheugd om Van Moer Logistics te begeleiden bij deze overname. Lees hier meer over in het volledige persbericht.
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert de aandeelhouders van iGuana NV en iGuana B.V. bij de verkoop aan Youston NV

05/02/2021

iGuana is een bedrijf dat een eigen Document Management Software ontwikkelde en dat koppelt aan services om grote archieven te digitaliseren. Daarnaast bouwt het ook geavanceerde boekscanners onder het merk Qidenus. Het bedrijf met hoofdkwartier in Zaventem heeft vestigingen in Nederland, Cyprus, Praag en Wenen en werkt voor grote ziekenhuisgroepen, bibliotheken, musea en zowel openbare als privébedrijven. Youston NV is een bedrijf dat grote archieven stockeert en desgewenst digitaliseert. Quorum was verheugd om de aandeelhouders van iGuana NV en iGuana B.V. te begeleiden.
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum begeleidt TRAINM bij het verkrijgen van coronalening

29/01/2021

Quorum heeft TRAINM NV bijgestaan bij het verkrijgen van een ‘coronalening’ van 800.000 EUR verleend door Participatie Maatschappij Vlaanderen NV (hierna “PMV”). TRAINM NV is een uniek data-gestuurd multidisciplinair revalidatiecentrum voor kinderen en volwassenen met een neurologische of orthopedische aandoening of letsel. Met het toestaan van deze lening wil PMV de continuïteit van het revalidatiecentrum helpen verzekeren en mee de basis ondersteunen voor de verdere groei van TRAINM NV. Klik hier voor meer informatie: https://www.tijd.be/ondernemen/algemeen/coronalening-van-800-000-euro-voor-revalidatie-met-exoskeletten/10271967.html
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert Unifiedpost Group bij de overnames van 21 Grams, BanqUP en Akti

29/01/2021

Unifiedpost Group is een Belgisch beursgenoteerd fintech-bedrijf dat een veilig, cloud-gebaseerd platform aanbiedt dat geautomatiseerde bedrijfsfuncties mogelijk maakt. Het Zweedse 21 Grams Holding is in Scandinavië een toonaangevende aanbieder van cruciale uitgaande mailingoplossingen en geoptimaliseerde post- en pakketdiensten. Door de overname van 21 Grams verwerft Unifiedpost Group een stevige voet aan de grond in Scandinavië en breidt zij haar activiteiten uit van vijftien naar twintig Europese landen. Daarnaast heeft Unifiedpost Group de Belgische ondernemingen BanqUP en Akti overgenomen. BanqUP is een gerenommeerde specialist in bankdiensten en Akti is een cloud bedrijf dat KMO's e-commerce oplossingen aanbiedt, waaronder ordermanagement en de verwerking van facturen. De overnames van BanqUP en Akti stellen Unifiedpost Group in staat om meer open banking en gegevensverwerkingsmogelijkheden te bieden aan haar KMO klantenbestand en zal hen helpen om hun e-commerce activiteiten te ontwikkelen. Quorum was verheugd Unifiedpost Group te begeleiden bij deze overnames die de positie van Unifiedpost Group als toonaangevend Europees fintech-bedrijf hebben versterkt. Klik hier voor meer informatie: https://www.unifiedpost.com/en/news/articles/unifiedpost-starts-2021-with-three-acquisitions
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum adviseert EIFFAGE Group bij de overname van Solufak BV

25/01/2021

Solufak is een referentiespeler op de Belgische markt van audiovisuele (“AV”)-integratiediensten en levert end-to-end AV-oplossingen met behulp van high-end producten. De EIFFAGE Group is één van de Europese marktleiders op gebied van bouw, energiesystemen, infrastructuur en concessies. EIFFAGE Group met hoofdkantoor in Frankrijk, onderscheidt zich door de diversiteit van zijn vaardigheden en technische knowhow. Met de overname van 100% van de aandelen van Solufak voegt EIFFAGE Group een nieuw bedrijf toe aan haar portefeuille. Quorum was verheugd om de EIFFAGE Group te begeleiden bij deze overname. Klik hier voor meer informatie: https://www.solufak.be/en/news-1/as-of-01012021-solufak-is-part-of-the-eiffage-group
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum staat Van Moer Logistics bij in de investering met Van Wellen Storage

25/01/2021

Van Wellen Storage heeft recent een belang verworven in het vastgoed van Van Moer Logistics. Met deze transactie bestendigen Van Moer en Van Wellen hun samenwerking in de Haven van Antwerpen en bouwen zij verder aan de toekomst. Tegelijk heeft de oprichter en CEO van Van Moer Logistics, een substantiële kapitaalverhoging doorgevoerd in de logistieke activiteiten van zijn bedrijf, waarmee ook de forse groei van deze bedrijfsafdeling kan worden verdergezet. Het was een genoegen Van Moer Logistics bij beide transacties te mogen bijstaan. Klik hier voor meer informatie: https://vanmoer.com/blog/investing-in-the-future-with-van-wellen-storage
Lees meer
Algemeen
Commercial
Corporate
Credentials

Quorum staat INOPSYS NV bij in investeringsronde

22/12/2020

Quorum staat INOPSYS NV bij in investeringsronde van 5,2 miljoen euro. Bekijk het volledige persbericht hieronder. Klik hier voor meer informatie: https://www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie/vlaamse-scale-up-haalt-palladium-en-zink-uit-afvalwater/10280408.html
Lees meer