Olivier Gios

Tax Partner*

Fiscale behandeling van fusies en overnames, Private Equity, Durfkapitaal, Gemengde- en Overheidsondernemingen, Publiek-private samenwerking, Herstructureringen, Vastgoedtransacties, Startups en Groeibedrijven.

*IBA Certified tax advisor/Gecertificeerd belastingadviseur

Olivier Gios behaalde zijn diploma fiscaal recht in 2010 (Fiscale Hogeschool) en zijn diploma in Toegepaste Economische Wetenschappen in 2008 (Katholieke Universiteit Leuven). Olivier is erkend als Belastingconsulent door het Instituut van Accountants en Belastingconsulenten (IAB).

Olivier heeft meer dan 11 jaar ervaring in vennootschapsbelasting (transactioneel en institutioneel) en heeft voor verschillende top investeringsfondsen, (beursgenoteerde) bedrijven en particulieren gewerkt tijdens zijn tewerkstelling bij enkele van de grootste fiscale advieskantoren. Olivier is toegetreden tot het kantoor als tax counsel in 2018.

Olivier legt zich in hoofdzaak toe op de fiscale aspecten van fusies en overnames, private equity fondsen, durfkapitaal, herstructureringen, tax due diligence en het structureren van overnamefinanciering. Verder heeft Olivier een bijzondere interesse in de fiscale aspecten van vastgoedinvesteringen en vastgoedinvesteringsfondsen. Olivier is deeltijds docent fiscaal recht in relatie tot fusies en overnames aan de Vrije Universiteit Brussel.

Olivier is auteur van diverse artikels in gespecialiseerde tijdschriften in zijn vakgebied.